Umumi Klozetlerdeki Bu Boşluk Bakın Ne İşe Yarıyormuş!

Umumi Klozetlerdeki Bu Boşluk Bakın Ne İşe Yarıyormuş!
Umumi tuvalet klozetleri U şeklinde, özel konutlardakiler ise O şeklindedir. Sebebi nedir?

Umumi tuvalet koltukları, en az 1955'ten beri yürürlükte olan, önü açık tasarımlar gerektiren tesisat kurallarına uymak için U şeklindedir.
Klozetin ön kısmında bulunan boşluk, kişisel hijyeni kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış olup, kullanıcıların, özellikle de kadınların, koltuğa dokunmadan kendilerini daha kolay temizlemelerine olanak tanımaktadır.


Bu U şeklindeki tasarım aynı zamanda mikrop transferinin azaltılmasına da yardımcı olur ve bakım personelinin temizlik sürecini basitleştirir.


Tuvalet. Tuvalet. Ofis. Taht. İnsanların kirli işlerini yaptıkları yeri tanımlamak için pek çok farklı isim vardır: tuvalet . Hepimizin ortak noktası, bazen halka açık bir yerdeyken doğanın bizi araması ve en yakın ofise, alışveriş merkezine, restorana ve hatta o korkunç limana gitmemize neden olmasıdır .

Bu mekanlarda ne kadar çok zaman geçirirseniz, hayatın en büyük gizemlerini düşünmek için o kadar çok zamanınız olur. Bu , en azından düşük akışlı sifonun başlangıcından beri porselen üzerinde en iyi şekilde düşünen insanları rahatsız eden bir soruyu içeriyor : Umumi tuvalet koltukları neden U şeklindedir?

Görünüşe göre cevap, koltuğun ön kısmındaki boşluğun kullanıcıların arkalarını temizlemesini kolaylaştırmasıdır; IAPMO'nun kod geliştirme kıdemli direktörü Lynne Simnick, 2013'te Slate'e yaptığı açıklamada , bu paçavraların özellikle Janes düşünülerek tasarlandığını söyledi . U şeklinin amacı, kadınlara ayağa kalkmak veya koltuğa doğrudan dokunmak zorunda kalmadan silmek için bolca alan sağlamaktı. Bu özellikle çömelmeden önce koltuğa bir kat tuvalet kağıdı sermeyi seven biz yuvacılar için faydalıdır.